1000 vragen #7 Wie heb je voor het laatst een kus gegeven ?

1000 vragen over mezelf

kus

Kussen als lifestyle

Haha, voor je denkt dat ik Jan en Alleman kus, nee hoor ! Maar toch moet ik eerlijk zijn, er wordt hier wel behoorlijk gekust. Een kus bij het opstaan, een kus bij het slapengaan en allerlei kussen tussendoor. Het lijkt wel alsof wij niet anders doen !

De lievelingen

Anderzijds kus ik niet eens echt veel mensen. De kinderen, ja. Die zijn geeneens meer klein en dat knuffelen en zo zit er niet meer in (ze zijn beiden groter dan ik !), ‘maar die kus, dat gaat nog altijd ! Net zoals bij alle kinderen is er een tijd geweest dat ze dat liever niet hadden. Puberteit en zo, je weet wel, maar daar hebben manlief en ik toch nooit op toegegeven.

Opa

En dan natuurlijk opa. Bij het begroeten en bij het terug naar huis gaan. Omdat woorden bij hem moeilijk gaan en een kus iets is wat hij (her-)kent. Zelfs al herkent hij ons niet altijd, die kus, daarvan weet hij toch : dit zijn mensen die mij graag zien, dit zijn niet zomaar mensen.

Een kus moet eerlijk zijn

Eén keer in het jaar zou ik mij het liefst van al verstoppen voor al dat gekus en dat is bij de eerste nieuwe werkdag van het jaar. Dan wordt er soms nogal wat gekust bij de collega’s. Sommige kus ik met graag, ik draag ze ook een warm hart uit. Maar anderen … tja, niet dat ik ze geen warm hart toedraag, maar ofwel ken ik ze niet eens echt of we liggen elkaar gewoon niet echt, wat niet betekent dat we niet kunnen samenwerken. Maar kussen ? Dat vind ik dat net weer een brug te ver, al is het de obligate nieuwjaarskus.

De eerste en de laatste

Al mijn hele leven (ik denk het toch) dat ik samen ben met het lief is hij altijd de eerste en de laatste die iedere dag gekust wordt. Ik vind dat een fijn ritueel. Misschien vinden andere mensen het na al die jaren een beetje over the top, maar ik zou het niet kunnen missen. Voor mij is dat zoiets als : ik ben er voor jou en wens jou een fijne en behouden dag toe. En ’s avonds is dat zoiets als dankbaar zijn om lief en de afgelopen dag en uitzien naar een nieuwe dag.

 

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ben ik de enige die zoveel kus ?    [/perfectpullquote]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.