Op zoek naar stilte en rust : yoga

yoga als oefening in het stilte project

yoga : een nieuwe kennismaking

Er is best veel stilte in mijn leven en eigenlijk hoeft mij dat niet te verwonderen, ik heb het tenslotte ook  heel erg moeilijk met drukte, zowel in mijn hoofd als drukte om mij heen, zij het in de vorm van lawaai of gejaagdheid (twee dingen die trouwens dikwijls samen gaan).

Ik heb in mijn jonge jaren meer dan eens gedroomd van een kluizenaarsleven te midden de natuur in één of andere hut te midden van boeken. Into the Wild kende ik toen nog niet, maar ik zou er zeker mee gedweept hebben. Een romanticus, ja, het zat er toen al dik in !

Voor het Stilte-Project zou ik evenwel een paar nieuwe dingen uitproberen en het eerste wat ik gedaan heb is yoga. Gelukkig had ik al wat research gedaan, niet alle yoga is immers hetzelfde. Ik koos, op basis van het boek “Boost” van Goedele Leyssen, voor Kundalini Yoga en ging aan de hand van haar oefeningen en enkele voorbeelden op het internet aan de slag.

De openingsoefening (YouTube) vond ik bij het zien bijna lachwekkend maar wat deed het deugd om het lijf te ‘strechen’ en zeker de schouders waar de meeste stress zit en de ruggegraat. De andere oefeningen deed ik uit haar boek en heb meteen geleerd dat het gewoon makkelijker is als je kijken naar een filmpje  (youtube is my friend) dan wel naar een boek moet zien en lezen. Dat maakt het niet echt stil in je hoofd.

Conclusie

Yoga doet mij goed. En ja ik “zou” dat op geregelde basis moeten doen maar het lijstje van ‘zou ik moeten doen’, wordt altijd maar groter. Ik wéét dat tijd prioriteit is (het is maar wat je met je leven aanwilt) maar vooralsnog scoort het toch niet zo hoog. Dan liever toch de kilometers wandelen, fietsen, zwemmen of lopen of het zalig genieten van een boek.

Misschien moet ik ook toegeven dat ik bij tijden een beetje bang ben van de combinatie stilte en stil-zitten. Misschien wordt het dan té stil in mijn hoofd ?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sas schreef:

    Ik begin iedere keer met yoga en stop er dan weer mee. weet niet echt of het wat voor mij eens. Misschien toch maar weer eens oppakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.