Project 30 dagen stilte

gras
Photo Credits De Wereld van KaatVia Hautekiet (radio 1) hoorde ik van het project 30 dagen Stilte.  Het begint vandaag en duurt … 30 dagen ! Nu is de letterlijke stilte hier Ten Huize Kaat wel niet ver te zoeken. De radio staat enkel op in de eigen kamer, niet in gemeenschappelijke ruimtes, een gevolg van opgroeiende tieners met verschillende muzieksmaken.

Toch heb ik heel veel zin in die 30 dagen stilte. Het zal véél meer worden dan iedere dag een moment zonder (artificiële) geluiden. Het opzet is dat ik iedere dag 15 minuten vrij maak om ‘stil te zijn’.  Ik heb 7/8  projecten die net genoeg zijn voor 1 week en die kunnen dan gewoon worden herhaald. Welke project ik op welke dag zal doen zal afhangen van de planning van de rest van de dag. Nummer 8 kan enkel in lesweken.

 1. Een wandeling in de natuur zonder muziek en ‘luisteren’ naar de geluiden van de natuur in plaats van de vele gedachten in mijn hoofd
 2. Een bezoek aan een abdij/kerk/moskee en daar gewoon stil zitten
 3. De dag beginnen met inspirerende tekst, ik denk aan Zen Habits van Leo Babauta. 15 minuten mijmeren.
 4. Een uur zonder internet (dat gaat héél moeilijk zijn !) op tijden dat ik normaal toegang heb
 5. Het lezen van het boek “De kracht van het nu”, ik vrees te vallen over woorden als transcendentie en zo, maar ‘stilte in je hoofd’ zegt me dan weer heel veel !
 6. Meditatie, maar het hoe en zo moet ik nog vinden, of gewoon 15 minuten stil zitten ?
 7. Yoga, hier moet ik ook nog zoeken naar het hoe en wat (niet alle yoga is gelijk)
 8. Tijdens de pauze niet met de collega’s koffiedrinken, maar in een (stil en leeg) lokaal blijven en NIET werken maar even stilstaan bij de werkdag.

Omdat ik een sterk gelover ben in accountability zal ik er ook over bloggen, maar niet alle dagen.

Iemand nog andere ideeën ? Of is stilte helemaal passé ?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. 5 april 2015

  […] het kader van mijn stilte-project én omdat ik sowieso al verknocht ben aan ‘bewegen’ trotseerde ik deze week kilometers […]

 2. 16 april 2015

  […] het Stilte-Project zou ik evenwel een paar nieuwe dingen uitprobren en het eerste wat ik gedaan heb is yoga. Gelukkig […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.