40 dagen fit challenge: verslag week #1

40 dagen fit

40 dagen fit week 1

OMG ! 40 dagen fit : makkelijk gezegd !

Toen ik een dikke week geleden de uitdaging voor mezelf formuleerde dacht ik dat dat niet zo moeilijk zo worden. En op zich : wat is er moeilijk aan 10 000 stappen per dag en minimaal 30 minuten bewegen ? Niets toch ?

Alleen, het zit ‘m dat alle dagen. Dan kom je van je werk en heb je 5000 stappen gezet, regent het, moet je nog eten en dan moet je nog eens een half uur sporten én zorgen dat je aan 10 000 stappen geraakt. Alsof de dag al niet genoeg taken en stress met zich meebrengt. Anderzijds : soms dansde ik dat er gewoon uit en geldt ook hier dat het begin het allermoeilijkste is.

Het resultaat

Omdat ik mezelf verplicht heb (heb ik ondertussen al dik spijt van) dat ik hier ‘verantwoording’ zou afleggen, hier gaan we !

 • woensdag : hiking in Zoutleeuw ; + 10 0000 stappen
 • donderdag : een les Nederland in beweging ; + 10 0000 stappen
 • vrijdag : stadswandeling Brugge ; + 10 0000 stappen
 • zaterdag : looptraining ; + 10 0000 stappen
 • zondag : wandeling met Wandelsport Vlaanderen ; + 10 0000 stappen
 • maandag : lesje steps met Jenny Ford ; + 10 0000 stappen
 • dinsdag : compleet kapot van het werk, 7500 stappen (jokerdag)

Daarnet was ik wat ongelukkig omdat ik het gisteren niet gehaald heb. Maar toen bedacht ik : hé, dat is toch compleet volgens de doelstelling ? Dus geef ik toch mezelf een klein applausje, al blijf ik onder de indruk dat het toch niet zo evident was !

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Peter schreef:

  Veel succes Kaat! 🙂

  Elke dag 10000 stappen haal ik niet, soms wilt je lichaam eens een dag rust….

  • Kaat schreef:

   Ik heb dat zwaar onderschat. Niet zozeer de 10 000 stappen, maar wel de dubbele challenge van te willen sporten én 10 000 stappen te zetten. Dat gaat lang niet altijd samen. Denk maar aan een fietstocht van 3 uur. Die levert mij geen enkele stap op ! Maar dat zijn wel 3 uur !

   • Peter schreef:

    Net als jou heb ik die challenge onderschat 10k lopen per dag leek me een eitje ik heb het uiteindelijk een 30 tal dagen volgehouden. Prestaties als die van marathonman die een gans jaar elke dag een marathon liep ben ik daardoor een stuk meer gaan waarderen

    • Kaat schreef:

     Toch raar hé ? Een vriendin van mij traint voor de Ironman (full), dus je kan moeilijk zeggen dat ze niet (net zoals jij !) sportief is of alleen maar voor een kleintje te vinden is, maar ook hier … Het zit ‘m inderdaad in dat alledaagse. Ik heb wel al eens een challenge gedaan dat ik 70 000 stappen per week moest hebben. Dat is een gemiddelde van 10 000 per dag, en dat lukte dan weer stukken makkelijker !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.