Avontuurlijk wandelen in Tielt-Winge- wandelknoopunten – 11 km

Avontuurlijk wandelen in Tielt-Winge

Avontuurlijke wandelingen hebben net dat ietsje meer: smalle paden waarlangs riviertjes lopen, jezelf omhoogtrekken (of laten zakken) via touwen. Of wat dacht je ervan om je boterhammen op te eten op een bivakplaats, samen met kampeerders puur sang? Rond een vuurpot ? Dergelijke wandelingen vind je in het boek ‘Avontuurlijk wandelen’ waarvan ik de wandeling in Tielt-Winge uittestte.

Uitgetest: avontuurlijke wandeling in Tielt-Winge – Walembos en Troostembergbos

Ik bladerde door het boek en pikte er eentje uit dat niet al te ver van huis lag: een wandeling in Tielt-Winge met als hoofdthema het Troostembergbos en het Walenbos. Als wandelaar werd ik behoorlijk op mijn wenken bediend, want er was een parking mét plan aan de rand van het bos.
Deze wandeling zal mij doorheen twee bossen leiden die bijna elkaars tegenpolen zijn: het droge (en redelijk vlakke) Troostembergbos en (net aan de overkant van de grote weg), het Walenbos dat nat is en naar mijn mening wat ‘wilder’.

Troeven

Beide bossen in Tielt-Winge hebben behoorlijk wat troeven: er is een speelweide, een bivakzone, er zijn vlonderpaden, soms moet je klimmen (of zakken) met behulp van een touw en het gebeurt wel dat de afdalingen zo steil en smal over stenen gaan dat je best goed uitkijkt waar je loopt. In het Walenbos zou je bovendien zeldzame vlinders kunnen spotten. Heb je het liever op wat grotere dieren, dan kan het gebeuren dat een Galloway naar je knipoogt.

Goed schoeisel is, droog of nat weer, echt aan te raden, want zelfs op de meest zomerse en droge dagen zijn er drassige plekken.

Beelden spreken meer dan woorden

Zicht op de Hagelandse heuvels
Best romantische kerk met uitzicht op de Hagelandse heuvels.
Buitengewoon kamperen – Niet te verwarren met de bivakplaats
Er zitten wel wat klimmetjes in, van allerlei soort overigens.
Bij gebrek aan trappen … dan maar via het touw!

Route Avontuurlijk wandelen in Tielt-Winge

Deze wandeling volgt de wandelknooppunten (Hagelandse Heuvels).

235-234-233-232-242-231-224-223-22-23-243-241-242-232-233-234-235

Je zal merken dat de wandeling de vorm van een ballonnetje heeft. De ‘aanlooproute’ (touwtje van de ballon) is in het gaan en keren hetzelfde. Maar het blijft evenwel de moeite.

Parking: Kasteeldreef in Sint-Joris-Winge (Sint-Joris-Winge is een deelgemeente van Tielt-Winge, mocht er verwarring zijn). De parking bereik je via een weg door het bos heen. Aangeduid met een pijl.

Nog meer zin in avontuurlijk wandelen? Dan is onderstaand boek zeker de moeite!

Avontuurlijk wandelen in Tielt Winge

Je kan het o.a. bestellen via de webshop van Lannoo voor €25,99 of via Bol.com voor dezelfde prijs.*
Mag ik echter even je aandacht vragen voor je lokale boekhandelaar? Hij deelt graag zijn liefde voor boeken met je en voorziet je van raad en daad!

Zin in meer wandelen of toch iets anders? Klik hier.

*prijs bij schrijven van dit artikel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.