Gelezen in januari 2022

Laten we lezen, laten we dansen.

Deze twee vormen van vertier zullen de wereld nooit kwaad doen.

Voltaire – 1694-1778
Ik las het boek in het Engels, op Kindle en las (bij gebrek) de achterflap niet. Ik had dus geen idee dat dit een moderne vertelling van de Ilias is, geschreven vanuit Patroclus, de geliefde vriend van Achiles. Best wel een geluk dat ik het niet wist, want anders was ik er misschien niet aan begonnen onder het mom van ‘ik ken dat al’.
Vergeet dit dus: dit boek is zo goed geschreven, het verhaal is zo pakkend dat je het boek niet meer wil wegleggen!
Making ideas happen zou ik aan iedereen aanraden die merkt dat hij overal halfafgewerkte projecten liggen heeft. Schitterende ideeën vol potentie met vrij veel kans op succes en toch ‘stranden’ ze. Het kunnen voornemens zijn, zakelijke ideeën maar evengoed zaken waarvan je dacht: dit zou ik wel willen doen. Scott Belsky vertelt waarom ze stranden en hoe je dat kan voorkomen. Ik leerde er veel uit!
Over hoe het tot iemands identiteit kan behoren om per definitie dwars te liggen. Ik schreef er hier een uitgebreid artikel over.
SenecaKwetsbaarheid van Seneca past in mijn interesse voor het stoïcisme. Er zullen nog wel wat boeken voorbij komen hierover. Ik blijf het zeer praktische filosofie vinden die het leven in een ander perspectief zet. Wie wat vertrouwt is met ACT of het boeddhisme zal gelijkenissen vinden.
Lisa Regan Vanishing girlsVanishing Girls is het tweede boek dat ik las van Regan Lisa met in de hoofdrol detective Josie. Het is easy-reading, onderhoudend en prima om je gedachten te verzetten zonder veel inspanning te leveren. Prima in tijden van grote stress of wanneer je hoofd te vol is om iets anders te lezen.

Volg me op Instagram

https://www.instagram.com/kaatleest/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.