Glazuurwandeling Glabbeek: 10 km variatie en genieten

Glazuurwandeling omslagfoto

De Glazuurwandeling is een volledig bewegwijzerde wandeling die dan ook nog eens helemaal bewegwijzerd is door de klassieke zeshoekige bordjes. Geniet van het dorpje Zuurbemde, de valleien (‘delle’) de talrijke boomgaarden en bos.

Start van de Glazuurwandeling

Je start deze tocht aan het sportcentrum Ter Linde waar je zonder problemen parking vindt. Je kan er meteen ook gebruik maken van de horeca met buitenterras. Rustig gelegen!

Vervolgens trek je – misschien wat tegen de intuïtie in, richting Tiensesteenweg (N29). Gelukkig hoef je die maar 2 keer over te steken al is de weg niet super druk én geldt er een snelheidsbeperking mét controle. Eenmaal je over die grote weg bent, begint het grote genieten van prachtige natuur.

Fruitteelt is nooit ver weg

Deze wandeling ligt in de buurt van de Boomgaardenwandeling maar ze had evengoed deze naam kunnen hebben. Je loopt ook hier immers een deel van de wandeling door boomgaarden. Bij het begin zie je nog echt de bedrijvigheid van de fruitteelt.

Waar de naam ‘glazuurwandeling’ vandaan komt is mij een raadsel. Tijdens de wandeling zag ik wel een gemeenschapshuis dat ‘glazuur’ heette, maar verder raakte ik niet.

Gevarieerd

De glazuurwandeling loopt voornamelijk op autoluwe of onverharde autovrije paden. Dat is zeker een pluspunt. Boomgaarden, grote vlaktes, maar evengoed wandel je door en langs het bos.
De wandeling is goed aangegeven via zeshoekige bordjes.

Zuurbemde en kasteel

Op de site van Toerisme Vlaams-Brabant staat dat je tijdens deze wandeling Kasteel de la Coste voorbijwandelt, maar wij hebben dit niet gezien.
Voor zover ik het nadien kon nagaan loopt de wandelroute niet langs het kasteel, maar is het wel vlot bereikbaar mits enige afwijking.

Virtuele wandelknooppunten! Je ziet dus geen bordjes met de wandelknooppunten, enkel de zeshoekige.

Fotogalerij

Praktische info Glazuurwandeling


📏 Afstand: kleine 10 km

📍  Startplaats: Gemeentelijke sporthal Ter Linde, Tiensesteenweg, 3380 Glabbeek

🅿️ Aan de sporthal – startplaats

🔢 Volg de zeshoekige bordjes (zie foto) of de virtuele knooppunten 9 – 97 – 96 – 98 – 919 – 909 – 908 – 906 – 905 – 90 – 9

🍺 Bij de start. Wanneer je de 2de keer de Tiensesteenweg oversteekt zie je aan de overkant een grote bakkerij. Je kan er ook drank kopen.

🪑 1 picknicktafel ongeveer halverwege

📈 Heel licht glooiend

🥾 Half onverhard, check het weer van de voorbije dagen

🗺️ Glabbeek ligt in de provincie Vlaams-Brabant, op zo’n 21 km ten oosten van Leuven of 9 km ten noorden van Tienen.

Zin in meer wandelingen?

Via deze link vind je een kaart met daarop alle wandelingen.

Of ga naar de database en kies zelf je provincie, afstand, soort etc!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.