Dinsdagwijsheid : Het leven gebeurt nu

Het moment is nu

 

Toen ik deze woorden van Leo Babauta las (een aanrader !), voelde ik mij persoonlijk aangesproken. Gelukkig laat ik al veel meer los dan vroeger. (loslaten als beste remedie tegen stress !) Toch blijf ik het bij tijden moeilijk hebben om in het moment te leven, al gaat dat steeds beter.

verdriet mag

Mijn echtgenoot, die nog nooit een letter over mindfulness gelezen heeft, is er nochtans meester in. Hij heeft geen agenda (dat ben ik voor hem) en zijn lijfspreuk is : “het komt zoals het komt”. Ik kan het daar behoorlijk moeilijk mee hebben, controlefreak als ik ben. Ik heb het graag zoals ik het wil en ik ben een te enthousiaste believer in de maakbaarheid van het leven. Het lief plant weinig tot niets (daarvoor heeft hij tenslotte een vrouw) en is meestal de kalmte zelf. Véél plusplunten dus ! Hij was het die mij leerde mij niet te ergeren in wat onvermijdelijk is. Dingen waar ik tegenop zie. Daarvan zegt hij : ‘ach, je maakt het je nu al moeilijk en het moment is er nog niet eens”. Gelijk had hij. Hij was ook diegene die me vertelde dat je best een treurige dag mocht hebben (het komt zoals het komt) en dat dit niets zegt over gisteren of morgen.

voorpret en napret : ik geniet ervan !

Toch heb ik nood aan fijne momenten aan ‘naar uitzien’, de voorpret is voor mij al even fijn als het avontuur zelf en ik kan zalig genieten van herinneringen met hopen foto’s. Ik kan zo happy zijn tijdens een vakantie of een ervaring dat ik meteen al een volgende wil plannen. So far voor mindfulness dus.

mindfulness

Toch ken ik wel degelijk momenten waar ik helemaal niet ‘on my way’ ben, en het zijn de meest zalige momenten : wandelen in het bos, samen met het lief op de zetel, lopen zonder te weten waarheen, een zalige douche.

Wakker worden naast de liefste man.

Ik moet dat een beetje meer koesteren.
Voor ik weer druk bezig ben met morgen en overmorgen !

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.