Snapshot diary – week 49 – Sinterklaas en Zeeland !

Snapshot diary

2016 week 49

Sinterklaas ! Kerst in aantocht !

De week begon met Sinterklaas op het werk. Bij de leerlingen was hij al langs geweest, maar bij ‘ons’ moest de man nog komen. Niet dat het zo bijzonder is, sappige clementines en nog wat koek, maar toch, ik vind het altijd een mooi moment en op de een of andere manier smaakt dat op het werk twee keer zo goed.

Sinterklaas op het werk

Sinterklaas voorbij en dat betekent natuurlijk dat we volop kunnen aftellen naar Kerst. Er was een tijd dat het hele huis hier Kerst ademde, dan weer was er zo goed als niets en dit jaar dacht ik om er toch weer eens in gematigde versie aan te doen. Alleen : het is er nog niet van gekomen. Ik vrees dat ik een beetje overdonderd ben door alles wat mogelijk is en veel te veel ‘in de boekskes’ heb gekeken, want het lijkt me zo’n groot project !
Voorlopig houden we het dus bij de adventskalender en snoepen we van de lekkere chocolade. Maar het zegt veel als het lief en ik – die zo’n snoepers zijn – zelfs hiér dagen overslaan ! Gelukkig hebben we dan extra chocolade !

Lopen : we steken een tandje bij

Lopen : thuis goed verlicht en in Zeeland lekker in het zonlicht !

Ik ben geen continue loper, je weet wel, mijn devies is dat er bewogen moet worden en dat hoeft niet noodzakelijk lopen zijn. Hoe dan ook, de laatste maand kriebelde het toch weer om er ‘werk’ van te maken zodat ik in de lente toch wat kilometers kan malen en misschien kan deelnemen aan een event. Vorige week gebeurde er niets – wegens koorts  – en toen ik deze week opnieuw begon leerde ik dat anti-biotica en lopen geen goede vriendjes zijn. Het voordeel : iedere loopsessie is iéts beter dan de voorgaande !

Zeeland, zalig Zeeland

Zeeland

En toen was het vrijdag en mocht ik vertrekken naar Zeeland, mijn geliefde Zeeland. Het lief zat in schaakcompetitie  – alwaar hij bijna gediskwalificeerd werd omdat zijn uurwerk een ‘biep’ gaf en kon dus niet mee. Beetje balen was dat. Maar gelukkig maar even, want Zeeland, Zeeland doet het altijd ! Alsof alle ‘stresstellers’ weer op nul staan. En dat is toch geweldig, niet ?

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Alvast een fijne week toegewenst ! Het tellen naar Kerst – en hopelijk enkele dagen vakantie, is begonnen ! [/perfectpullquote]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.