Bedproblemen

bed

Het lief en ik = slecht slapen

Het lief en ik zijn beide slechte slapers. Slaapsgewijs niet zo compatibel, want 2 slechte slapers is erger dan twee keer één slaper. Twee houden elkaar namelijk ook nog eens wakker. Komt het door het woelen in bed, het gezucht, het lezen in bed – slapeloosheid, ja ! – het opstaan uit hopeloosheid, wat het ook is, het houdt me wakker. Het houdt hem wakker.

Dit helpt

We komen niet aan ‘goede’ slaap, maar geef ons een groot bed (met twee matrassen), of twee eenpersoonsbedden en het gaat al stukken beter. Thuis zijn we daarin voorzien : een bed met twee matrassen van 90 cm breed. Twee aparte donsdekens, dus geen getrek hier. Verschillende soorten dons zelfs (hij altijd te warm, ik altijd te koud). Verschillende kussens.
Lezen met de e-reader in plaats van de I-pad (wat een lichtbron !) of een papieren boek.

Hotelbedrog

Als we op reis gaan dan is onze grootste zorg het bed. Wie niet deftig slaapt kan niet genieten, loopt de hele dag als een zombie door een vreemde stad en kan niet anders denken dan : straks is er wéér dat slechte bed. Een mens zou van minder depressief worden.

Dus boeken we een kamer met twee aparte bedden. Hoera dat hotels dat aanbieden. We betalen extra hiervoor, en kiezen zelfs een kamer waar uitdrukkelijk staat dat de bedden 90 cm of meer breed zijn. In Ieper waren we er aan voor de moeite. Inderdaad, 2 aparte bedden, 70 cm breed en op wieltjes. Het lief durfde zich amper roeren en legde uiteindelijk zijn matras (lag los) op de grond. So far voor een ‘superior room’ waar we dik voor betaalden. Ongeloof bij de receptie toen we zeiden dat we bedden niet voldeden aan wat we hadden geboekt.  “Waar heeft u dat gelezen ?”

 

bed3

“Bij de reserveringsbevestiging ?”.

Soit, we hadden geen verhaal. Ook niet toen bleek dat we enkel lauw water hadden zonder druk. Onze kamer had enkel een bad en een bad nemen in lauw water, het is niet echt aan te bevelen. We behielpen ons dus met de lavabo en de waterkoker. Een beetje zielig voor een +100 euro kamer en zeker nog zieliger als je bedenkt dat wij daar 4 nachten geboekt hadden omdat we deelnamen aan de Vierdaagse en dus behoorlijk gezweet hebben !

Ik dacht meermaals : zelfs op de camping was het beter.

Alternatieven

Soms weten we het niet op voorhand of er voor ons geschikte bedden zullen zijn en dan voorzien we ons daarop. Het zal wel een groot teken van liefde zijn : het lief krijgt het bed. Hij is de kampioen in slecht slapen (en toch wel minder genietbaar als hij niet geslapen heeft). Ik breng dan een matrasje mee, opblaasbaar, groot genoeg en ik slaap op de grond. Dat deden we o.a. in Edam, waar er een het tweepersoonsbed een ’tweeling’ was, niet echt groot.

Er zijn er die het goed doen !

Roompot bijvoorbeeld ! Wij boeken daar vrij regelmatig een apartement of een huisje en hebben daar nog nooit ‘de matras’ moeten bovenhalen. Dat zijn gewoon 2 matrassen van 90 cm én aparte donsdekens. Soms gaan we logeren aan zee in een B&B en ook hier hebben ze prima bedden.

Tip aan alle verhuurders : investeer in goede bedden !

Een degelijk bed, het valt natuurlijk niet op als je foto’s op een website zet. Een degelijk bed is ook een investering.
Toch geloof ik niet dat wij de enige zijn die een goed bed op prijs stellen. Een op vier Belgen zou last hebben van slapeloosheid.

En jij, hoe belangrijk vind jij een goed bed ? 
Geen reageerknop te zien ? Zie onder de titel. 

 

Photocredits : foto's van dit bericht vallen onder CC0
Photo 1 : via Pexels, Photo2 Stocksnap, eigen knipsel

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. 30 november 2015

    […] kleine caravan worden met als belangrijkste eigenschap ‘een zo groot mogelijk bed’. Het lief is daarin nogal moeilijk. En ja hoor, het bestaat : het bed is immers 175×200 cm !  Ik ben er zo vol van dat ik er nog […]

  2. 29 augustus 2016

    […] jaar was ons (toch prijzig) hotel in Ieper zo erg tegengevallen dat we ons waagden aan een camping. Het lief – voor wie dit volgt niets nieuws – staat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.