Snapshot diary – week 44 – Herfstvakantie in Scheveningen

Snapshot diary

scheveningen

Traditiegetrouw Scheveningen in november

Gisteren luisterde ik naar een podcast van Gretchen Rubin waarin ze zich de vraag stelde of je eerder iemand bent die houdt van afwisseling dan wel het vertrouwde.  Als het over Scheveningen gaat en herfstvakantie hoor ik tot diegenen die het liefste bij het vertrouwde blijven. Alhoewel …
Ik had er zo naar uitgezien, het lief trouwens ook, naar de vakantie in Scheveningen. We hadden er zoveel goede herinneringen aan dat we, vrees ik, er een beetje van uitgingen dat het ook dit jaar een topper zou worden. Dat werd het dus niet.

Routines

Het lief en ik zijn geweldige gewoontedieren. Traditioneel ga ik in de voormiddag (van welke vakantie ook en waar we ook zijn, op uitzondering van de Vierdaagse) sporten en zit hij achter de krant of zijn schaakbord. Hij kookt tegen het middaguur en na de koffie doen we een kleine uitstap, meestal met ergens een koffietje. Niet al te ver, niet al te lang. We zijn thuis tegen de avond en in Scheveningen pakken we één avond een fimpje mee.

Het alledaagse leven

Ik fietste dinsdag richting Den Haag en merkte dat ik het zonder fietsGPS kon. Geen opwinding over nieuwe parken of straten. Eenmaal in Den Haag wist ik welke winkels ik wou bezoeken. Er zijn de typische winkels die België niet heeft. Ik hoefde ze niet te zoeken, ik wist waar ze waren. Ik moet toegeven dat ik voor het eerst dacht : is het dat maar ? Ik stak die gedachte echter onmiddellijk weg, want hé, wat een luxe op vakantie zijn en niet te hoeven werken ! In een luxe-apartement met uitzicht op de plezierhaven van Scheveningen ! Met het lief !

Alle seizoenen in een dag

Het weer zat ook niet mee. Waar we vroeger steevast knalblauwe hemel hadden (zij het kil) was het weer nu gigantisch wisselvallig. Op een kwartier tijd sloeg het weer zomaar om van volop zon naar volop regen.  Tijdens mijn loopje op het strand van Scheveningen  en in de polders heb ik werkelijk alles meegemaakt. Wind, gietende regen maar evengoed volle bak zonneschijn, zo sterk dat ik een zonnebrik miste !

De beste herinneringen zijn die met het lief

lunapark Scheveningen

Als ik terugkijk naar onze vakantie dan zijn de beste herinneringen de rust en de stilte en het genieten van het lopen in volle natuur. Het lief en ik gingen toevallig een ‘lunapark’ binnen en amuseerden ons als twee pubers. Schieten ! Punten verdienen ! Zalig !

Gaan we volgend jaar terug ?

Geen idee ! Ik merkte wel dat we het dit weekend (terug thuis) al hadden over enkele dagen Berlijn. Maar dat ging niet over november. November 2017 is nog meer dan een jaar weg …
Omdat ik toch de schitterende herinneringen aan Scheveningen levend wil houden toch maar opnieuw het filmpje dat ik 2 jaar geleden maakte. En wat merk ik ? Dat mijn herinneringen mij toch beduvelen : de lucht was helemaal niet strak blauw !

 

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ga jij eerder terug naar vertrouwde plaatsen of kies je juist voor het nieuwe ? [/perfectpullquote]

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.