Week in beelden – snapshot diary – week 03

snapshot diary 2016 week 03

The only way is up !

We begonnen deze week met Blue Monday en ook al was die maandag op zich niet zo erg (behalve rijden in de sneeuw, not my favorite), heb ik toch soms de indruk dat de hele maand januari wel Blue January is. Lange dagen vol duisternis, een pak collega’s ziek (er lijkt een beurtsysteem te zijn), zieke leerlingen en de vakantie nog veel te ver weg. Tel daarbij een gigantische vermoeidheid bij alle partijen en je snapt het plaatje wel.

Maar hé, nu kan het toch alleen maar beter worden ? Meer licht en rechtstreeks richting lente en vakantie ?

Alledaags

snapshot diary 2016 week 03 alledaags

Het strijkijzer ! Zien jullie de foto ? Soms lijkt het – zelfs als ik mijn eigen snapshot diary’s lees – alsof bloggers alleen maar leuke dingen meemaken en geen huis te onderhouden hebben of doordeweekse dingen te doen hebben als strijken. Dus ter ere van de huishoudelijke taken, de foto ! Ook alledaags : de chromecast. Zo gaat dat als zoonlief aan iedereen verkondigt dat hij dit voor zijn verjaardag wil ! Dan hadden we er plots één op overschot !

schaalvergroting in het onderwijs

Deze week mocht ik opnieuw op bijscholing gaan en dat breekt wel een beetje de routine van altijd lesgeven. Zo nam ik de trein en zat midden de forenzen. De trein is best leuk, maar we zaten toch een beetje gepakt als sardienen in een blik. Chapeau voor wie dat alle dagen moet doen… maar anderzijds : dat moet toch beter kunnen ? (NMBS : read this !).

Het contact met andere  scholen leerde me weer dat iedereen zijn eigen successen en problemen heeft. Als één ding mij iedere keer weer duidelijk wordt, dan is het wel dat iedere school een eigen identiteit heeft. Ik vrees voor de schaalvergroting, zal die identiteit niet vervagen ? Zal er nog sprake zijn van schoolkeuze als alles onder één hoedje met één bestuur komt ? Hoe vinden ouders dan nog dé school voor hun kind ? Want niet iedere school past bij ieder kind. Mevr. Crevits, read this ! 

Het videoproject

Twee weken lang loopt er een videoproject op onze school. Een aantal leerlingen loopt, gewapend met een Go-pro, door onze scholen en maakt dagboeken over het alledaagse leven. Een zalig project ! Meteen voelde ik het ook weer kriebelen en haalde de actioncamera’s (ai !) boven en ging aan het experimenteren. Het is een wereld die me wel boeit.

Zalig Zeeland

Snapshot diary 2016 week 03 zeeland

Naar deze dag keek ik al lang uit, zo’n beetje de motor om het vol te houden deze donkere maand. Uitstap met Landschap naar Zeeland om er watervogels en zeehonden te spotten. Die zeehonden vielen trouwens onder ‘garantie’, we zouden er zeker zien.
En ja hoor, ze waren op post, niet groot in getal, maar toch precies vrolijk blij ons te zien.
Over de uitstap is nog een filmpje in de maak, want terwijl iedereen er met gigantische telescopen rondliep (verrekijker en/of fototoestel), liep ik er met de actioncamera rond. Jullie hebben nog wat te goed !

En zo zijn we weer een stuk verder in januari. Zei ik al dat ik uitkijk naar de lente, naar het lengen van de dagen ? Dat de sneeuw oké, was maar dat het voor mijn part al genoeg is ?

Een fijne week voor jullie allen ! En voor wie, net als ik, ook last heeft van al die duisternis, hou vol ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.