1000 vragen #24 Op welk seizoen lijk je het meest ?

1000 vragen over mezelf
seizoenen

De moeilijkste vraag uit de reeks tot nu toe

De vragen uit het Flowboekje vind ik best fijn en meestal heb ik onmiddellijk na het lezen wel enig idee wat mijn persoonlijke antwoord is. Maar deze vraag ? Ik blijf twijfelen. Veranderen van antwoord. Want in tegenstelling tot de andere vragen zijn hier maar 4 antwoorden mogelijk. Het is of lente, of zomer, of herfst of winter.
Na lang nadenken wist ik het dan uiteindelijk toch  : ik ben volop lente. Met alles erop en eraan !

Ik ben als de lente

Ik zei het al, ik heb geworsteld met de vraag. Mijn eerste antwoord was dan ook ‘lente’ ! En ik meen echt dat ik in hart en nieren helemaal lente ben. Veel energie, het moet vooruit gaan, ik kan niet wachten, grenzeloos, nieuw, nieuw nieuw en veroveren : kennis, ervaringen…. exploreren. Net zoals de lente werkelijk het kale landschap verovert.

De lente blijft nooit duren

Maar net zoals in de natuur blijft de lente niet duren. Al die dartele energie heeft rust nodig. Of het gaat stormen. Of ik word gewoonweg moe. Ook al hou ik totaal niet van de herfst en de winter, er zijn tijden dat ik kan genieten van de stilte. Lang lezen in een boek. Even geen drukte. Maar het blijft moelijk.

Ook de storm gaat liggen

seizoenenDe explosieve kracht van de lente betekent ook onverwachte  buien. Zoveel energie, dat botst wel eens. Dat moet er uit. Op allerlei manieren. Sporten ! Lopen ! Nieuwe projecten. En soms dondert en bliksemt het wel eens. Tja. Dat is zo als er teveel energie op een te kleine plaat is.

Vroeger – en soms nog – had ik het daar wel moeilijk mee. Ondertussen weet ik dat het net zoals met de natuur is. Na een storm komt weer het evenwicht. Stormen bedaren. Altijd. Ze blijven nooit duren. Ik heb veel energie en het gaat nogal een vaart bij mij. Ik barst van ideeên en projecten.

En alsof dat zou kunnen (een mens heeft zijn temperament) : ik zou niet willen wisselen. Ik zie best de voordelen van de ‘andere seizoenen’, maar ik denk dat we net dat seizoen zijn dat helemaal bij ons past.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Met welk seizoen identificeer jij je ? [/perfectpullquote]

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.