Dinsdagwijsheid : er zijn geen grote problemen

Henri Ford2

Uitdagend citaat

Dit citaat dwaalt al enige tijd in mijn hoofd. Het werd geciteerd in een serie die toevallig opstond. Ik vroeg me af of het wel waar was en ik geef toe dat ik daar toch wel even mee bezig ben. Dat er natuurlijk véél kleine problemen zijn is natuurlijk ook weer een niet te onderschatten probleem !

Hoopvol

Anderzijds, stél dat het waar is, dan is de uitdaging “gewoon” probleem na probleem oplossen, dus niet laten ophopen. Ik zie daar wel wat in, net zoals grote veranderingen of grote uitdagingen ook stap voor stap gebeuren. Niemand neemt in één keer de uitdaging van een marathon aan (of je moet al goed gek zijn), je begint gewoon met trainen voor 5 km en dan 10 enzovoort. Grote veranderingen in je leven (veranderen is nooit makkelijk !) lukken het beste door het veranderen van kleine gewoontes, een sportieve levensstijl bouw je op door de spreekwoordelijke trap te nemen, gezond(er) eten door dat tweede chocolaatje te laten.

De olifant

of zoals ik het nog hoorde : hoe eet je een olifant op ? Hap voor hap ! Voila !

Veel succes ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.