Dinsdagwijsheid : nooit eerder zoveel jobs

jobs

Record aantal jobs

Toen ik bovenstaande zin las in De Standaard (die je nu niet onmiddellijk verdenkt van zomaar iets te schrijven), moest ik ‘m wel 3 keer lezen. Had ik dat wel juist gelezen ?
Ja hoor ! De titel van het artikel veegde trouwens alle twijfel weg : “De Belgische economie in verval ? Yeah right.” Kan de chef economie van De Standaard er zo ver naast zitten ?

Besparen, besparen en nog eens besparen

En toch lees ik overal dat er flink bespaard moet worden, knabbelt men aan de sociale zekerheid en is er nergens geld voor.  Er moet langer gewerkt worden en er moeten nog méér mensen aan het werk gezet worden. Loopbaanonderbrekingen/tijdskrediet worden flink teruggeschroefd.
Ik vrees dus dat er mij iets ontgaat. 
Iemand ? 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. ili schreef:

    Tja ik kan het ook niet volgen.

    ‘Goede jaarresultaten .. veel winst.. allemaal bedankt vr de overuren. Maar 2016 wordt een moeilijk jaar.. dus x millioen besparen . We gaan efficienter werken: minder mensen. Meer nearshore. Evenveel werk of zelfs meer administratie om de directeurs het gevoel van controle te geven. Zijn we nu allemaal doemdenkers geworden? Beseffen ze niet dat de citroen stillaan leeg is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.