week in beelden – snapshot diary week 15

snapshot diary week 15 2016

Tussen slapende leerlingen

Na een zalige vakantie (in Zeeland) was het toch weer wennen om terug te beginnen. Ik kijk sowieso veel op mijn klok, maar in mijn job is alles geregeld door … de bel. Van deadlines gesproken !
De eerste helft van de week (tot woensdag) leken de leerlingen slapende wezens. Ik veronderstel dat de meeste zo’n twee weken lang hebben uitgeslapen, als ik het zo hoor staat bij jongeren heel hoog in de wenslijst : lang uitslapen. Het is hen dan ook gegund, echt waar, maar dat betekent natuurlijk dat het plots wel héél erg wennen is. Stille leerlingen dus.
De tweede helft van de week waren ze moe … van de eerste week. Van die aanpassing dus. Na al die jaren ken ik het wel een beetje en had eenvoudige lessen voorzien : zo zijn er ook en er werd weinig intellectuele inspanning gevraagd.

Met z’n allen weg

Salco op reis naar Duitsland L

De vakantie mocht dan wel juist ‘om’ zijn, voor heel wat leerlingen betekende het niet dat ze terug naar de schoolse lessen moesten. Ze vlogen alle richtingen uit : Duitsland (voor de Klassieke Talen), Frankrijk (Moderne Talen) en er waren er ook nog die op uitstap gingen in het binnenland :  Breendonk, politieke instellingen in Leuven. We lijken bij tijden een toeristisch bureau. Het is eigen aan het derde trimester met soms het nadeel dat leerlingen de indruk krijgen dat het schooljaar zo’n beetje gedaan is. Not so !  

Sporten als flowmoment

Ik probeer het sporten goed aan te houden, het is dikwijls het eerste dat ik laat vallen wegens de overbekende ‘excuses’ van te moe… en ‘moet ik daar nog energie voor hebben ?’. Maar klassiekgewijs is het dan ook weer dé activiteit die mij energie geeft, daarom niet noodzakelijk fysiek (het blijft toch een inspanning) maar zeker mentaal. Ik kan toch een beetje herboren zijn na een goede training. Ik merk dat ik soms echt ‘helemaal van de wereld’ kan zijn bij het sporten, in the flow. Heel wat bekommernissen worden gelijk met het zweet afgevoerd. Een gigantische winsituatie ! Tegenwoordig waag ik mij ook wat aan krachttraining, niet om er gespierd uit te zien maar gewoon om blessures te voorkomen of misschien … omdat ik er gewoon bij tijden zin in heb.

Fietsen en wandelen tussen de bloesems

 

Herkenrode L

Het geluk is niet altijd verweg en ik wou het deze week ook niet uit het oog verliezen. Ik fietste in Limburg en combineerde dat met een bezoek aan Abdijsite Herkenrode. Ik ben de abdij via de snelweg zoveel gepasseerd dat mijn nieuwsgierigheid het won. Het is een aanrader en je kan er ook heerlijk wandelen en fietsen, wat ik ook deed.
In het weekend ging ik dan weer wandelen tussen de bloesems. Een echte aanrader : de bloesems staan nu nog in knop tussen ze zijn nog niet ‘op hun top’, maar lang duurt het allemaal niet. Allemaal richting Haspengouw zou ik zeggen !

Ik wens jullie allen een fijne week toe ! Het weekend zat een beetje dwars met die aprilse grillen.. Hadden jullie een fijn(e) week(end) ? En voor wie geen vakantie had : de extra vrije dagen komen er aan ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.