Snapshot diary – week 42 – verrassend Beringen

Snapshot diary

met deze week bezoek aan Beringen

Planning en discipline

Op mijn bureau hangt een spreuk die zegt ‘Every moment matters’. Nu kan je alle kanten op met de interpretatie van deze spreuk maar ik probeer ‘m toch te lezen als zorg dragen voor je tijd. Doen wat je graag doet, als er gewerkt moet worden hard werken en liefst geen tijd verliezen waar niemand (mezelf inclusief) iets aan heeft. Zo werd er deze week opnieuw hard gewerkt maar waren er ook fijne dagen met vrije tijd. Work hard play hard. Soms is het een kwestie van veel planning en en veel discipline. Niet dat mij dat altijd zo goed lukt.

Maandag vastendag én hard-werken-dag

Op maandag en dinsdag is het hard werken geblazen. Ik bereid de maandag al voor op zondag door mijn luchpakket smakelijk te maken. Dat maakt het starten van de werkweek alvast minder erg en zeker als die startdag ook nog eens een ‘vastendag’ is. Er werd gelopen en tussendoor zorgde ik dat ik toch maar aan die 10 000 stappen geraakte. De ene dag gaat dat vanzelf, de andere dag vraagt dat nog een wandeling in het dorp. Gelukkig hou ik veel van het platteland hier. Genoeg kleine wegen om te wandelen. Donderdag ontdekte ik trouwens dat het Meerdaalwoud gigantisch groot en mooi is en amper op een 5-tal kilometer van het werk. Geweldig !

Plantentuin Meise

Plantentuin Meise

Op vrijdag bezocht ik de plantentuin in Meise. Het was een zalig zonnige dag maar de rit naar Meise viel tegen. Files en nog eens files en een drukte van jewelste. Ik had geen idee wat ik van de plantentuin mocht verwachten, ik was er immers nog nooit geweest. Het is een prachtig park om te wandelen en ook de serres zijn uitgebreid en interessant. Toch had ik de indruk dat het de drukke tocht absoluut niet waard was. Ik heb lang dichtbij de Kruidtuin in Leuven gewoond en ook daar is een grote serre met tropische planten. Natuurlijk is de Kruidtuin in Leuven veel kleiner dan Meise, maar de volgende keer hou ik het toch op Leuven. 7 euro blijf ik trouwens behoorlijk veel vinden. Leuven is minstens zo mooi (en gratis !)  !

Minesite Beringen

Beringen

Wil je graag ‘kort op vakantie’ en de sfeer van Turkije opsnuiven, dan zit je in Beringen goed. De moskee lijkt er zo overgeplaatst te zijn. Met minaretten en al. We genoten er van op en top Turkse kebab, iets wat ik in mijn hele leven nog geen 5 keer gegeten heb in België. Het leven in een dorp, niet ? De opmars van Beringen Mijn is echter geweldig. Zo hebben ze een indikkingstoren omgebouwd tot een duikplaats waar je alleen maar kan van dromen. Er liggen wrakken in en rondom de toren is een cafetaria waardoor je zo naar de duikers, tropische vissen en hun gezamenlijke avonturen kan kijken. Geweldig !

Hierboven zie je de bouw en de maquette, maar volgende week kan iedereen er naar toe !

Ook leuk : de avonturenberg daar net achter !

Beringen avonturenberg
Op de foto’s kan je het niet zien, maar denk type klimmuur met gangetjes in de ‘berg’, glijbanen, touwen om te klimmen enzovoort. Allemaal heel kindvriendelijk (het is niet zo steil dat je bijzonder gerief nodig hebt), maar eerlijk gezegd had ik er ook bijzonder veel zin in !

Beringen was dit weekend echt een toppertje en we waren nog maar bij de zaterdag !

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.