Snapshot diary week #50/2017 Winterland !

Snapshot diary

De ellende van wegenwerken

Geen lessen meer, enkel proefwerken en deliberaties. Een ander ritme. De week begon in volle chaos. Sneeuw op de wegen, een koude waaraan ik nog niet gewend was. Begin december eindigden de werkzaamheden die 3 maand duurden waardoor ik een kwartier vroeger op weg moest. Hip hip hoera zou je zeggen. Nee, ze zijn ingeruild door andere, waardoor ik nu nog vroeger moet vertrekken. Kwart voor zeven ! 6:45 vertrekken voor een werk dat op 25 km van thuis is. Kwart voor zes om uiteindelijk om kwart na acht aan het werk te beginnen. Dat begint behoorlijk door te tellen. Anderhalf uur is dat. In het terugkeren een uurtje. Twee en een half uur weg onderweg. Soms overweeg ik echt om dichterbij de solliciteren.

Buiten koud, binnen des te gezelliger

Het weer was allesbehalve motiverend om buiten te zijn, dus bleven het lief en ik zoveel mogelijk thuis. We gingen geheel op in Regenwormen, een gezelschapsspel waarbij je (kip zijnde !) zoveel mogelijk wormen moest pikken. Van de hoop of van je tegenstander. We leefden van wat we nog in onze voorraadkasten en diepvries hadden. We waren dan wel niet ingesneeuwd, we voelden gewoon geen enkele reden om naar buiten te gaan. Eén keer deden we dat wel, een rit naar de Delhaize. We werden er meteen getrakteerd op een waar winterspektakel. Ik moet toegeven dat ik behoorlijk onder de indruk was, al deed de koude wind ons naar binnen vluchten.

Straks vakantiedagen !

Het komt wel mooi uit, nu de dagen zo kort worden dat het lijkt alsof het niet eens de moeite waard is om buiten te gaan. Wij houden het alvast gezellig binnen. Met extra kaarsjes !

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.