week in beelden – snapshot diary – week 44

Snapshot diary

 

Bijna vakantie ! Op zoek naar prioriteiten

Snapshot diary

Straks begint de vakantie en hoe mooi de natuur op het werk ook is, ik ben er niet ongelukkig om. Ik waak zeer goed over de balans werk/leven en zo ook het lief, maar de laatste tijd liggen er opvallend veel briefjes op de keukentafel. Briefjes van het liefje. Briefjes van mij. Om toch maar ’tussendoor’ contact te houden. Toen ik de briefjes bijeenscharrelde (ze belanden bij de papierhoop) dacht ik ‘zo’n koppel willen wij toch niet zijn ?’ en zo zie je maar dat het àltijd balanceren is. Want het is natuurlijk schitterend dat wij beiden nog een leven hebben nà ons werk maar tenslotte willen we toch meer zijn dan huisgenoten die een goedgeorganiseerd gezin ‘runnen’. Samengevat : tijd voor vakantie dus. En tijd misschien ook om dingen te schrappen. We hebben al een vakantietaak !

Blessuretijd : van probleem naar uitdaging

snapshot diary sport

Het is niet omdat ik nu al sinds midden augustus sukkel met een meervoudige (!) sportblessure dat ik mijn voornemen om gemiddeld aan 40 minuten sport te raken per dag, opgeef. Ik kan al zeggen dat het er niet goed uit ziet (4:40 uur per week is niet niets als je bijna niet mag wandelen en al helemaal niet mag lopen) maar ik wanhoop nog altijd niet. Met andere woorden : ik zoek alternatieven. Ik heb daar zelf al hele schema’s voor, er is echt wel leven na het lopen. De bovenste foto in deze snapshot diary heeft er niet zoveel mee te maken, oftochwel toch : met dit machien krijg ik 2 keer per week shocks in mijn hiel/zool. Shockwave heet zoiets. Het doet behoorlijk pijn maar het went wel na enkele sessies. Alles goed als het mij maar geneest. Zwemmen mag gelukkig nog wel en op onze zolder heb ik de crosstrainer opnieuw ontdekt. Fietsen met de plooifiets gaat ook en juist omdat het zo’n logge fiets is waar je héél hard moet op trappen, is het zeker een sportieve uitdaging !

Ik ben geen tuinmens maar zou het misschien willen zijn

snapshot diary

Mensen die in onze tuin komen zeggen eerst ‘ooo’ en vervolgens zwijgen ze. Ja, we hebben een potentieel heel mooie tuin en er groeit en bloeit van alles. En ja, we verwaarlozen die compleet. Niet dat die tuin niet moedig verder doet. De appels en peren groeien trouw, ook al schenken we ze geen aandacht, de rozen blijven bloeien, geen idee waar we dat aan verdiend hebben en tenslotte heb ik zelfs massa’s munt gewoon weggehaald, een triestig antwoord op zoveel doorzetting van hun kant. Misschien zijn we compleet geen tuinmensen.  Soms denk ik : kom, we vragen een bulldozer aan en leggen overal kinderkopjes. Een paar banken en tafels en hup we zijn er vanaf. Maar het omkappen van bomen, dat klinkt een beetje als moord, en waar moet ik dan mijn hangmat kwijt ? Maar goed, ik ben onze tuin dus een groot excuus schuldig.

een tijd om te werken, een tijd om te ontspanne

Balans, balans, balans en nog eens balans, daar gaat het toch o zo veel over ! Zo probeer ik op mijn vrije dag echt niet te werken, al is de verleiding zeer groot. Werken levert immers onmiddellijk iets op, er is iets gedaan. Waarom zijn we zo verslaafd aan prestatie ?
Maar deze mooie momenten wil ik toch onthouden.

Snapshot diary

Zaterdag nam ik de fiets en reed richting Schaffen om er nog eens het kleine kind in mij content te stellen. Vliegtuigen ! Parachutes ! Modelvliegtuigen (of hoe dat ook heet) ! Zweefvliegtuigen ! In Schaffen hebben ze het allemaal en het is sowieso een pracht van een streek om te fietsen. Ik blijf het spannend vinden – we rijden er immers dikwijls heen – en nog iedere keer denk ik terug aan die verschrikkelijke moord. Toch blijven er mensen springen. Ik zou het echt niet meer durven. Ik ‘hoor’ het openen van hun parachute en dat is een goed teken, want dan gaat hij tenminste open. Maar toch, als ik zo’n man/vrouw naar beneden zie gaan, met een nog ongeopende parachute, dan ben ik toch even niet gerust. Een portie spanning krijg je daar dus gratis bij.

Zo, dit was de snapshot diary van deze week. Hét moment voor mij om al het moois dat voorbij is nog even vast te houden. En te delen natuurlijk !

 

Hadden jullie een goede week ? Ik hoop het ! 
Alvast een fijne nieuwe week toegewenst ! 

Geen reactieknop te zien ? 
Zie onder de titel

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.