Geluksfactor 10: Geen zin

Geen zin ? Denk aan je doel

Zin is iets grilligs. Soms ben je heel enthousiast  (maar is het moment er niet naar) en dan is het moment er wel (of de mogelijkheid) en is de goesting ver te zoeken. Omdat zin zo grillig is kan je er maar best weinig aandacht aan schenken.
Als ik geen zin heb – ik blijf soms ook kamperen op de bank – probeer ik te denken aan het gevoel van voldoening dat ik krijg als ik het toch gedaan heb.

Als er gigantisch veel tegenzin is (we zijn tenslotte mensen) dan motiveer ik mezelf om gewoon te beginnen. Dan zeg ik tegen mezelf ‘begin en we zien wel’. Het gebeurt me vaak dat ik al doende toch enthousiast word.
Het is bij elke vorm van discipline of kleine doelen als met lopen: de eerste kilometer is de zwaarste. Maar voor je het weet zit je in de flow en ben je toch maar blij (en fier !) dat je je toch aan je doelstelling hield !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Myriam schreef:

    Klopt helemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.