Snapshot diary week #26/2018 – Er is altijd ruimte voor geluk

Snapshot diary

De zomer is niet te stuiten: wandelen in Tervuren, voetbalgekte en ik die nog steeds het midden van de hangmat niet vind ! Nieuwe leerlingen op school en testen van de gasBBQ voor op de camping ! 

Er is leven naast kanker

Ik begon deze week met een topdag. Sedert half mei stond alles hier in het teken van kanker. Maar deze week leerde ik (en het lief) dat dat niet hoeft. Er is leven naast kanker en dat leven moeten we koesteren. Zo begon ik de week met een wandeling in Tervuren. Het was een prachtige zomerdag en de reigers, libellen en kikkers waren op hun best. Twee uur genieten was het en toen ik thuis kwam was ik één en al vrolijkheid.  Alsof ik mijn leven terug had !

Het nieuwe schooljaar is al in zicht

Vandaag is de vakantie echt begonnen, maar het was de voorbije week vooral een week van afronden en in orde maken. Zo mochten we de nieuwe leerlingen van volgend jaar op zaterdag al ontvangen. Een leuke bende leek het, maar ook al meteen een oververmoeide groep, zo leek. Ik vermoed dat ze het afscheid van hun vorige school al behoorlijk gevierd hadden en met een halve kater bij ons verschenen. Hoe dan ook, ze zijn heel welkom en ik zie er al naar uit om ze in september te leren kennen. Vroeger hoeft ook weer niet !

Met het lief op vakantie

Het was het lief zelf dat aandrong om toch maar te kamperen. ‘Anders mis ik heel de zomer en de vakantie’. De vraag verwonderde mij behoorlijk, niet in het minst omdat het lief het niet echt op kamperen heeft. Ik vroeg mij ook af hoe we dat zouden doen, want door de chemo blijft hij vermoeid en zijn zijn dagen onvoorspelbaar. Toch merkten we dat hij zo’n 6 dagen na de toediening van de chemo beter werd en meer ‘zijn normale zelf’. Lange en zware fysieke activiteiten zullen er wel niet bij zijn, maar toch gaan we het proberen. Hij heeft soms uren aan een stuk waar geen vuiltje aan de lijkt te zijn. Voorwaarde: doseren, voldoende rust tussendoor en bovenal: een goede nachtrust. Ik hoop dat we er in slagen ! Hoe dan ook, dit is ons al duidelijk: in iedere situatie zit ruimte en vrijheid. Soms is die ruimte klein, maar er valt toch iets mee te doen.  Die ruimte willen we volop benutten !

Bestemming is het prachtige Dordrecht met Kinderdijk, één van mijn eerste kampeeruitstappen van de tijd toen ik nog met de tent kampeerde. Wél een andere camping, want de eerste was nogal tegengevallen.

Geniet !

Of je nu vakantie hebt of  niet, ik hoop dat je genieten kan van het prachtige weer !

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Marsha schreef:

  Geniet volop van jullie reisje! Ik duim dat het dagen zijn met zoveel mogelijk energie (en dat hoeft niet inspannend te zijn, gewoon genieten van een goed boek op een schaduwplekje kost niet veel energie maar levert er wel veel op!) en zo min mogelijk zorgen!
  Hier is het nog even aanmodderen door de pieken en dalen en een dagje ziekenhuis volgende week, maar daarna hoop ik ook de zorgen-knop even te kunnen omdraaien!
  Geniet van al het moois dat deze zomer op je pad komt! xxx

  • Kaat schreef:

   Dankjewel ! Wij leren hier elke dag bij !
   Van onze kant duimen wij ook voor dat ziekenhuisdagje bij jullie: dat het (eventuele nieuws) zo positief mogelijk moge zijn en de ‘zorgeloze knop’ volledig op ‘full working’ staat ! Geniet ervan !

 2. Caro schreef:

  Ik wens jullie, ondanks alles, een fijne vakantie. Geniet van het mooie weer, van het kamperen, van elkaar, van elk goed moment. En kom met voldoende energie terug.

 3. Ad den Boer schreef:

  Beste Kaat en Hugo, we hebben genoten van jullie aanwezigheid op de camping in Dordrecht, ondanks alles zo onbevangen en ontspannen. We hopen dat jullie nog eens terug komen en nog meer kunnen genieten van de rust in Dordrecht. Het gaat jullie goed en tot ziens. Groet Anke en Ad

  • Kaat schreef:

   Voor ons is de zomer echt goed begonnen ! De vrees van Hugo (de zomer zal aan mij voorbij gaan) is toch een beetje ingedijkt ! Hartelijk dank !

 4. Hans Koevermans schreef:

  Een super leuk stel en wat hebben er gelachen om de ikea lamp. Het was gezellig en hopen jullie nog een keer tegen te komen veel liefs en sterkte
  Hans en Anita

  • Kaat schreef:

   Ik blijf dat wonder vinden, van die lamp ! Nog nooit gezien, zo’n technologie. Niet dat er boven de tafel veel te zien was overigens ! Dank voor het fijne gezelschap !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.