7 x Geluksfactor 10 : Evalueer

Beoordeel je inzet discipline doorzettingsvermogen focus enthousiasme energie positieve emoties rust stress slaap

Hoe verloopt het ?

Je kan je nog zo goed voorbereiden en je 100 % aan je voornemens houden, toch zal je wellicht nu en dan moeten bijsturen. Misschien loop je te hard van stapel of net niet. Misschien zijn je voornemens niet echt goed of realistisch. Dan heeft het geen zin om er kost wat kost aan vast te houden. Of er zijn obstakels waardoor het extra moeilijk wordt. Het lijkt mij zinvoller om dan eerst te werken aan die obstakels.

Van de hele lijst die van Dorenmalen opsomt haal ik er vooral slaap uit. Slaap je wel goed ? Wie niet goed slaapt begint letterlijk en figuurlijk slecht. Een goede slaap is de basis, zowel van fysieke als mentale energie. Wie te weinig slaap heeft is prikkelbaarder en krijgt een korter lontje. Je functioneert minder goed wat weer tot stress en frustratie leidt.

Als je van de hele lijst van één ding werk wil maken, dan zou ik je aanraden vooral naar je slaap te zien. Slaap je voldoende ? Is je slaap kwalitatief ?
Voor goede voornemens heb je wilskracht nodig. Slaap is de eerste om die gigantisch te ondermijnen !  Wees lief voor jezelf en gun je voldoende slaap. Geest en lichaam zullen je dankbaar zijn !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.