Dinsdagwijsheid : geluk is wat je doet

Geluk is wat je doet

Dit citaat staat al lange tijd op mijn bureau. Ik vind het een bijzondere uitdaging.

Verdwalen in het hoofd

De eerste zin op zich is al genoeg : niet al te veel ronddwalen in dat hoofd met allerlei gedachten en ook al niet zoeken naar dat gevoel van geluk. Men zegt wel soms wel eens dat het geluk tussen je oren zit en ik kan mij daar best iets bij voorstellen, maar dikwijls verdwaal ik evengoed in dat hoofd. In die tijden zijn zo’n citaten geweldig : kom op, blijf niet langer piekeren, maar doé iets ! Dan zet ik mijn wekker op (de eerste minuten zijn het moeilijkste) en beloof ik mezelf om minstens 20 minuten aan iets te werken en tot mijn groot ‘geluk’ merk ik naderhand dat ik weer helemaal ‘in the flow’ kom, dat alles weer wat makkelijker is en kijk ik met voldoening naar het werk van mijn handen of geest. Weg met die piekergedachten, maar helemaal in het nu, bij dat doen. Minfulness noemen ze het.

Dingen die plezierig zijn

Ook dat moet ik altijd voor ogen houden. Steek ik wel echt de tijd in dingen die ik fijn vind ? Of blijf ik toch teveel tijd verliezen aan mijn tablet, aan de overload van informatie die mij heel kort een kick geeft als ware het een endorfinekick die mijn hersenen weer op volle toeren laten draaien. Verslavend kan het zijn, al dat nieuws, groot en klein. Om dan net als bij een suikerpiek leeg en moe achter te blijven.
Dingen die plezierig zijn en geluk maken, het zijn dikwijls heel eenvoudige zaken, die wandeling door weer en wind, wat kilometers lopen en niet weten waarheen, zwemmen, mij verliezen in een boek.

Bijdragen aan dingen die groter zijn dan onszelf

Dat is wel een hele grote ! Ik vraag mij bij veel zaken af : maakt het nu echt iets uit of ik het doe of niet ? Word de wereld daar beter van ? Maar nu en dan krijg ik toch een lieve glimlach of een dankjewel.

Geluk is wat je doet. Ik geloof het echt. Doen wat je graag doet en met plezier.
Ooit zei iemand me : wie gelukkig is maakt de wereld beter.
Doen dus !

Ik wens je een fijne dag toe ! 
Doe wat je gelukkig maakt ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.