week in beelden – snapshot diary week 22

Snapshot diary

snapshot diary

Er wordt hier nog altijd gewerkt !

Deze keer geen foto’s van op het werk, maar laat ik maar onmiddellijk zeggen dat er wel degelijk gewerkt is en niet een beetje. Bovenstaande foto’s lijken soms de indruk te geven dat ik nog maar amper op mijn werk ben, maar geloof me, dat is heus wel het geval !

Regen, regen en nog eens regen

Terwijl ik dit schrijf is de hemel knalblauw maar ik herinner me wel een week waarin het dagen aan een stuk regende, depressief-regenachtige dagen ! De chaos was er niet min om : heel wat leerlingen werden met de auto gebracht en daar is onze school niet onmiddellijk op voorzien, andere leerlingen kwamen als verzopen kuikentjes de klas binnengewandeld en menig collega zat vast in de file. Kelders waren ondergelopen en de kikkers in ons natuurreservaat hadden de dagen van hun leven !

Kleine gestolen momenten

gestolen momenten

Het weer zou mij echter niet tegenhouden om te genieten van een (overdekt) terrasje. Cappucinno met gestoomde melk ! Laat die regen maar komen ! (nee, dat meen ik niet). Mijn moed om toch even de stad aan te doen werd trouwens beloond met allerlei ‘streetart’ die ik hier en daar zag. Een prachtproject ! Je moet je ogen echt openhouden want het is ‘overal’ maar zeer onopvallend. Soms is er een tegel geschilderd, of zie maar deze dame met hond ergens in een verborgen hoekje.

Het regenweer was ook een prima excuus om verder te lezen in a little life van Yanagihara.  Ik zag het boek passeren in allerlei sociale media en mijn aandacht werd gewekt. Lijvig ! Zeer lijvig (720 bladzijden !) en geen lichte lectuur. Ik hoop het deze week uit te hebbben. Review komt !

Nog eens een mini-vakantie

De voorbije week was ik nog eens op vrijdag vrij. Normaal zou dat iedere vrijdag moeten zijn wegens deeltijds werken, maar de voorbije weken zaten toch wel gevuld met vergaderingen. Net als deze week trouwens. Ik wou weerom de regen niet ‘gehoorzamen’ en trok er weer eens op uit richting Nederland om nog eens een 36 uurs vakantie te houden (met daarin dus 2 overnachtingen).

Tilburg

Helemaal onverwacht was dat trouwens niet. Ik had al lang het plan opgevat om deel te nemen aan de Tweedaagse van de Kempen en had daarom gereserveerd.  De regen heeft hier dan weer wél winst geboekt want na al die dagen zat ik het niet zitten om in zo’n gietende regen 2 dagen aan een stuk te wandelen. Wandelen in de regen valt best mee (net als lopen trouwens) maar geen uren aan een stuk, laat staan dagen. Dus schrapte ik een dag en zou er een leesdagje van maken. Eenmaal in Nederland had ik echter vollen bak zon en genoot ik van de rust op de camping en een kunstwandeling in het nabije dorpje Esbeek. Ik fietste er zalig op los in Tilburg al kon dat stadje me echt niet bekoren na Roermond vorige week.

Tonnen energie

Eenmaal terug had ik tonnen energie. ‘Dat moet je gewoon iedere week doen‘, zei de echtgenoot. Ik sloeg dan ook – tegen zaterdagmiddag was ik al terug – vol enthousiasme aan het werk.

buiten werken

Ik heb uren onkruid gewied en vervolgens nog eens heel lang gesnoeid. We wonen in een compleet verbouwde boerderij maar hebben eigenlijk nog nooit echt nagedacht over de bijhorende gebouwen en gebouwtjes buiten. Die worden nu voornamelijk als opslagplaats gebruikt en eentje als tuinkamer. Die ‘buiten’ van ons zit vol potentieel maar wordt weinig gebruikt. Ik lig in de zomer al eens in de hangmat en ik kan met volle teugen genieten van een ontbijt buiten. Momenteel is dat echter nog niet aan de orde, ’t ziet er gewoon zo slecht uit dat ik amper foto’s durf te plaatsen. Maar het komt ! Net als de zomer !

Wordt het nu echt zomer ?

Ik hoop het alvast en die paar dagen dat de zon zich al eens van haar beste kant liet zien doen me hopen op een zalige lange zomer. Hopen jullie mee ?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 13 juni 2016

    […] week was er geen tijd om op mini-vakantie te gaan zoals de voorbije twee weken en dat zat me toch niet zo lekker. Wat langzaam maar zeker […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.