Week in beelden – snapshot diary – week 43

2015 week 43

Toen ik deze avond (gisterenavond dus voor jullie) aan deze snapshotdiary begon dacht ik : er is niets gebeurd deze week ! In mijn geheugen was het eerlijk gezegd één mistige brij geworden die evengoed de naam ‘sleur’ had kunnen krijgen. Eénmaal ik echter de foto’s bekeek en écht nadacht over de voorbije week bleek die eerste herinnering toch niet zo mistig !

Het werk

2015 week 43 werk met tekst

Een klas vol leerlingen kan druk zijn, een leraarskamer kan dat evengoed zijn ! Daarom ‘vlucht’ ik soms wel eens weg van mijn collega’s om tussendoor ergens anders te werken. Gelukkig is onze hele school omringd door natuur en zijn er hier en daar banken en tafels waar je zelfs buiten  in alle rust kan werken. Pietzak ben ik, met zoveel natuur om me heen. De leerlingen ook trouwens, dat kan niet anders dan goed doen !

Midden in de natuur maar ook maar een 2 tal kilometer van volle centrum Leuven. Heb ik véél tijd tussen de lesuren door, dan ga ik gewoon werken in ’t café van de bibliotheek. Gratis wifi en nog tal van mensen om me heen die werken of lezen. Het voelt aan als ontspanning maar ik heb ondertussen wel flink gewerkt.

Die steeds korter wordende dagen, dat is niet echt aan mij besteed. Vandaar de bloemmetjes op mijn bureau. Ooit bij de uitverkoop van kerstmateriaal gekocht, nu ’troostend’ bij gebrek aan zonlicht.

De depressie die sportblessure heet

2015 week 43 sport

Ik schreef er in een vorig postje uitgebreid over, dat ik zo triestig ben omdat ik niet meer mag lopen. Voorlopig is er ook geen enkel vooruitzicht over wanneer dat dan wel zou mogen of wanneer ik dan weer pijnvrij zal zijn. Het is dus zoeken naar alternatieven. Zo zocht ik deze week weer eens onze fitnesszolder op. Een hometrainer, dat kan toch niet veel belasting zijn op de voet ? Zouden we genoeg WiFi-signaal hebben om Netflix te volgen op zolder ? Gewapend met een pupiter en tablet installeerde ik me en werkte me vervolgens in het zweet. Er bestaat nog iets anders dan het lopen alleen. Tussendoor keek ik rond en zag nog een partiële verzameling medailles hangen. Ik hoop maar dat geen definitief verleden tijd is.

Buiten fiesten kan natuurlijk ook en zalig is het zeker. Ik stopte ook nog eens de nieuwe steunzolen in de wandelschoenen en waagde me aan een korte wandeling.
De schoonmoeder gaf me een stapeltje Magazines van Het Nieuwsblad mee en zag alweer een alternatief : yoga ! Ik heb het ooit gevolgd. Echt voet belastend lijkt me het niet. Ja, er zijn alternatieven !

The Martian : Het boek is beter dan de film

The Martian boek

Ha, eigenlijk weet ik dat niet als het over ‘The Martian’ gaat, maar het verhaal ging deze week zo : een mannelijke collega (niet onbelangrijk) was wild enthousiast over het boek “The Martian” dat hij aan het lezen was. Ik had net een vorig boek uit en wilde wel iets totaal anders. Ik had er dus zo goed als geen verwachtingen bij, behalve dat het compleet buiten mijn ‘comfortzone’ zou liggen, want ik verdenk mijn collega er niet van fan te zijn van verhalende, filosofische, maatschappij-kritische boeken. Geef hem maar een intelligent, goed geschreven spannend verhaal. Twee klikken verder en The Martian stond op mijn Kindle. Het eerste hoofdstuk dacht ik al heel het boek te kennen :  het verhaal van een op Mars achtergelaten astronaut. The Martian dus. Diezelfde als waarover ze een film gemaakt hebben met Matt Damon en die nu in de meeste zalen speelt. Eenmaal ik aan het tweede hoofdstuk begon wist ik het boek nog nauwelijks naast me te leggen. Zo spannend kan een boek dus zijn en ik snap al helemaal dat ze er een goeie film kunnen van maken.

Het lief – dat geen fictie leest – heeft ondertussen met een vriend afgesproken om naar The Martian te gaan zien en dat is uitermate vervelend, want nu kan ik ’s avonds niet eens over het boek vertellen. Ik kan me alleen maar troosten met de gedachte dat het boek wel beter zal zijn dan de film !

Ik zag trouwens dat er ook een nieuwe James Bond uit komt en dat de release in Nederland gepland is. Niet dat ik een hevige James Bond fan (eu, eerder fan van Daniel Craig !) ben, maar er staat opnieuw een vakantie gepland in Nederland en dat valt wel netjes samen met de release ! Hip hip hoera !

 

Familiefeest !

2015 week 43 feest

Deze week stonden er maar liefst twee feestjes op het programma. Een kleintje en een groot. Ik ben een beetje verlegen als het om foto’s van mensen gaat. Niet dat er iets mis is met onze familie, vooral het jonge volkje kan zo in een modeboekje staan. Schoon dat die zijn ! Heel erg soms ben ik jaloers op hun jonge leven (net aan het werk of op kot) en alle mogelijkheden die ze nog voor zich hebben. Anderzijds geniet ik van de rust van al een hoop zekerheid (klink ik oudburgerlijk ?). Echt jaloers ben ik van – langs de kant van manliefs familiezijde – dat prachtige haar dat ze daar allemaal hebben en hoe ze zo non-chalant in één-twee-drie de leukste kapsels ineen steken. Zelfs de jarige dame  (79 jaar !) heeft nog altijd zo’n pak schoon haar.

Genetisch bepaald is dat en het behoorde niet tot de bruidschat bij ons huwelijk. Ik moet het stellen met kleine fijne piekjes waar niets mee te doen valt. (Genoeg zelfbeklag !)

Dit was het laatste weekje voor de vakantie. Hip hip hoera ! We kijken er heel erg naar uit. Maar eerst nog een weekje werken en studeren. Daarna is het dik verdiend !

Ik wens jullie een fijne week toe !  

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.